Informatii

0728 306 898

Programari telefonice

Luni - Vineri 14:00-20:00
Programari online non-stop

Contactați-ne prin e-mail

medvision.ro@gmail.com

Despre Medvision

Tratamentul adecvat este un drum al cărui prim pas este diagnosticul corect. Medvision vă oferă exact acest lucru. Cu medici de prestigiu internațional și cele mai moderne mijloace de investigație, realizăm evaluări complexe ale structurii și funcției cardiace pentru a asigura pacienții noștri că vor lua deciziile cele mai bune în privința tratamentului pe care îl vor urma.

Ce spun pacienții noștri:

 1. Domnul doctor Bogdan Alexandru Popescu este un profesionist de exceptie, care a patruns nu numai in inima dar si in sufletul meu. (...)

  Radu Constantinescu
  Prof.

 2. Într-o dimineață am avut surpriza să mi se spună la un control medical de rutină, că am o problemă serioasă la inimă, problemă ce-mi ameninț (...)

  Săndel Grosu

 3. Medvision a fost, pentru mine, un pol de profesionalism. Am ajuns aici datorita unor tulburari de ritm cardiac, iar dr. Bogdan Popescu mi-a (...)

  Alexandru Israil

 4. Vă mulţumesc domnule doctor Cosmin Călin că mi-aţi ajutat bunicul tratându-i, din inimă, problemele cardiace de care suferea. Bunul meu m-a (...)

  Violeta Marinescu

Vezi și altele
servicii

Electrocardiograma de efort

În mod normal în timpul efortului fizic forţa şi frecvenţa de contracţie a inimii cresc în scopul asigurării unui debit cardiac optim, adaptat nevoilor crescute de oxigen. Există situaţii de boală în care deşi inima functionează normal în condiţii de repaus, capacitatea sa de a se adapta la efort este redusă. Aceşti pacienţi au în mod tipic simptome la efort (ex: durere toracică, respiraţie dificilă – dispnee), în repaus fiind asimptomatici. Testarea la efort permite, astfel, identificarea unor eventuale anomalii de funcţie cardiacă, responsabile pentru simptomatologia pacientului şi care nu sunt evidente în condiţii de repaus. Electrocardiograma de efort (testul ECG de efort) permite identificarea modificărilor electrice de tip ischemic consecintă a perfuziei insuficiente a cordului în condiţii de efort în prezenţa unor îngustări semnificative (stenoze) la nivelul arterelor coronare.

Electrocardiograma de efort este recomandata pentru: Diagnosticul bolii coronariene ischemice. Arterele coronare sunt vasele de sânge care alimentează inima cu oxigen şi substanţe nutritive. Boala coronariană ischemică constă în suferinţa muşchiului cardiac ca urmare a afectării coronarelor în cadrul procesului de ateroscleroză. Prin acumularea de depozite care conţin colesterol (plăci de aterom), coronarele se pot îngusta semnificativ (stenoza), ceea ce va duce la reducerea fluxului de sânge către miocard şi la apariţia simptomelor (durere toracică sau respiraţie dificilă), în special în condiţii de efort. Astfel, dacă aveţi durere în piept sau respiraţie dificilă la efort, electrocardiograma de efort poate arăta dacă aceste simptome sunt determinate de afectarea arterelor coronare.

Înainte de începerea testului, veţi fi întrebat despre istoricul medical, simptome, medicamentele pe care le luaţi. De asemenea veţi fi întrebat despre capacitatea de efort (tipul şi nivelul de efort pe care sunteţi capabil să-l efectuaţi) pentru stabilirea protocolului de stres adecvat dumneavoastră. Veţi urca pe o bicicletă fixă şi vi se vor aplica electrozi pe torace şi braţe, conectaţi prin cabluri la un electrocardiograf care va înregistra activitatea electrică a inimii (semnalele electrice care determină bătăile cardiace). Se va monta şi o manşetă de tensiune la nivelul braţului care va înregistra tensiunea arterială periodic în timpul testului. Veţi începe să pedalaţi, rezistenţa la pedalare crescând la fiecare 3 minute. Durata testului va depinde de simptome şi de capacitatea de efort pe care o aveţi. Ţinta este să efectuaţi efort în jur de 8-12 minute astfel încât frecvenţa cardiacă (bătăile inimii) să crească la o anumită valoare calculată pentru vârsta dumneavoastră. Modificările care ar putea să apară şi care ar determina întreruperea testului sunt: - durere în piept moderat-severă - dispnee severă - ritm cardiac anormal - anumite modificări pe electrocardiogramă - creştere severă a tensiunii arteriale Pe întreaga durată a testului se va monitoriza continuu activitatea electrică a inimii prin înregistrarea traseului electrocardiografic. Tensiunea arterială se va măsura de asemenea la fiecare 3 minute. După terminarea efortului veţi mai rămâne monitorizat câteva minute (se va înregistra un traseu electrocardiografic în perioada de recuperare). După încheierea testului vă veţi putea întoarce imediat la activităţile obişnuite.

Testul electrocardiografic de efort este unul sigur, complicaţiile posibile fiind rare. Ca orice procedură medicală prezintă însă o serie de posibile reacţii adverse, precum: Hipotensiune. Tensiunea arterială poate să scadă în timpul efortului sau imediat după oprirea efortului producând ameţeală. Această senzaţie va dispărea rapid după oprirea efortului. Salt tensional. În timpul testului de efort tensiunea arterială în mod normal va creşte. Unii pacienţi pot avea însă o reacţie tensională exagerată, însoţită sau nu de simptome (cefalee, ameţeală, tinitus). La valori ale tensiunii arteriale peste 220/110 mmHg testul se va întrerupe.
Tulburări de ritm cardiac (aritmii). Aritmiile pot să apară în timpul efortului autolimitându-se de regulă după oprirea testului.

Se recomandă repaus alimentar şi evitarea fumatului cu 2-3 ore înaintea testului de efort. Medicamentele se vor administra în mod obişnuit. Oprirea vreunui medicament (ex. beta blocante) se va face doar la indicaţia medicului. Este recomandabil să purtaţi haine şi încălţări comode în timpul testului de efort.

Rezultate Dacă informaţiile obţinute în timpul efortului arată că inima funcţionează normal (test electrocardiografic de efort negativ) atunci nu veţi mai avea nevoie de teste suplimentare. Dacă rezultatul tesului de stres sugerează prezenţa afectării coronarelor (test electrocardiografic de efort pozitiv) atunci veţi avea nevoie de investigaţii suplimentare, precum coronarografia. Dacă testul electrocardiografic este neconcludent (nu s-a atins frecvenţa cardiacă ţintă, au apărut minime modificări pe electrocardiogramă considerate echivoce sau au fost prezente simptome în absenţa modificărilor electrice) atunci se va indica efectuarea unui alt test mai sensibil (ex. ecocardiografie de stres).

Prețuri

Medic Test de efort ECG
Prof. Dr. Bogdan A. POPESCU 300 lei
Dr. Monica ROȘCA 300 lei
Dr. Andreea CĂLIN 400 lei
Dr. Cosmin CĂLIN 400 lei
Dr. Andreea POPESCU 300 lei
Dr. Marian SIMION 250 lei

Programează-te pentru o consultație

Click aici

Abonează-te la "Pentru sanatate."

Click aici

Ghid pentru o inimă sănătoasă

Click aici

Programează-te pentru o consultație

Cererea ta a fost trimisa.
Eroare!

Va vom contacta in cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile programarii dumneavoastra.

Abonează-te la "Pentru sanatate."

Cererea ta a fost trimisa.
Eroare!