Informatii

0728 306 898

Programari telefonice

Luni - Vineri 14:00-20:00
Programari online non-stop

Contactați-ne prin e-mail

medvision.ro@gmail.com

Despre Medvision

Tratamentul adecvat este un drum al cărui prim pas este diagnosticul corect. Medvision vă oferă exact acest lucru. Cu medici de prestigiu internațional și cele mai moderne mijloace de investigație, realizăm evaluări complexe ale structurii și funcției cardiace pentru a asigura pacienții noștri că vor lua deciziile cele mai bune în privința tratamentului pe care îl vor urma.

Ce spun pacienții noștri:

 1. Domnul doctor Bogdan Alexandru Popescu este un profesionist de exceptie, care a patruns nu numai in inima dar si in sufletul meu. (...)

  Radu Constantinescu
  Prof.

 2. Într-o dimineață am avut surpriza să mi se spună la un control medical de rutină, că am o problemă serioasă la inimă, problemă ce-mi ameninț (...)

  Săndel Grosu

 3. Medvision a fost, pentru mine, un pol de profesionalism. Am ajuns aici datorita unor tulburari de ritm cardiac, iar dr. Bogdan Popescu mi-a (...)

  Alexandru Israil

 4. Vă mulţumesc domnule doctor Cosmin Călin că mi-aţi ajutat bunicul tratându-i, din inimă, problemele cardiace de care suferea. Bunul meu m-a (...)

  Violeta Marinescu

Vezi și altele
servicii

Ecografia vasculară (Doppler)

Ecografia vasculară reprezintă un tip special de ecografie care prin folosirea unor sonde special concepute permite vizualizarea fluxului de sânge din interiorul arterelor şi venelor. Deoarece utilizarea metodei Doppler - bazată pe efectul Doppler - este cea care stă la baza analizei curgerii sângelui în vase, ecografia vasculară mai este numită şi ecografie Doppler (vasculară). Termenul de "ecografie vasculară" este unul generic, care cuprinde toate tipurile de examinări ecografice adresate atât arterelor cât şi venelor din diferite teritorii vasculare, de aceea atunci când vă este indicată această procedură trebuie să ştiţi exact la ce nivel trebuie ea efectuată, în funcţie de simptomele pe care le aveţi şi indicaţia medicului care v-a recomandat această investigaţie.

Efectuarea unei ecografii vasculare poate fi indicată în mai multe circumstanţe dintre care cele mai frecvente sunt:

 • suspiciunea unei tromboze venoase (existenţa unui cheag de sânge la nivelul unei vene profunde sau superficiale) sau a unei insuficienţe venoase (caracterizată printr-o întoarcere deficitară a sângelui, de obicei de la nivelul membrelor inferioare)
 • cazuri în care este indicată o ecografie Doppler la nivelul venelor membrelor inferioare sau superioare, în funcţie de simptomele pe care le aveţi şi localizarea acestora
 • existenţa unor simptome care sugerează afectarea arterelor periferice (de ex. dureri la nivelul gambelor care apar în timpul mersului) şi care pot fi cauzate de blocarea (ocluzia) unei artere care irigă membrele inferioare - caz în care se indică o ecografie Doppler adresată vizualizării arterelor periferice
 • simptomatologie sugestivă pentru afectarea arterelor care irigă creierul - arterele carotide (de ex. pierderea pentru scurtă durată a vederii, ameţeli importante, accident vascular cerebral sau accident ischemic tranzitor)
 • explorarea aortei abdominale pentru punerea în evidenţă a unui eventual anevrism (dilatare importantă) la acest nivel (mai frecvent la pacienţii vârstnici sau fumători, cu antecedente familiale de anevrism de aortă abdominală)
 • dacă aveţi un risc cardiovascular înalt (sunteţi fumător, hipertensiv, diabetic) sau aveţi afectare vasculară demonstrată într-un alt teritoriu vascular (de exemplu coronarian) sau aţi suferit deja un infarct miocardic, o ecografie vasculară poate fi indicată pentru a stabili dacă există plăci de aterom şi în alte teritorii arteriale care pot fi explorate neinvaziv (de obicei cel carotidian, aorta abdominală, arterele care irigă membrele inferioare).

Indiferent de teritoriul vascular care va fi explorat, medicul care efectuează această procedură (care este pregătit special pentru a efectua acest tip de examinare) va folosi o sondă ecografică pe care o va deplasa la nivelul segmentului examinat pentru a vizualiza vasele şi curgerea sângelui în vase. Este posibil ca pe durata examinării medicul să vă indice efectuarea unor manevre care ajută la stabilirea cu acurateţe a diagnosticului ecografic (cel mai frecvent manevre respiratorii). Durata acestei proceduri depinde foarte mult de teritoriul explorat şi de complexitatea patologiei fiecărui pacient. Este foarte important ca medicul care efectuează acest tip de explorare să cunoască bine simptomele pacientului şi scopul pentru care se recomandă această investigaţie.

Ecografia vasculară este o metodă de diagnostic neinvazivă, neiradiantă care nu supune pacientul niciunui risc.

În cazul în care este corect efectuată ea poate reprezenta o alternativă viabilă pentru alte teste diagnostice invazive şi iradiante (de exemplu arteriografia sau venografia, care folosesc substanţă de contrast iodată injectată în vase pentru vizualizarea acestora) sau neinvazive dar iradiante şi/sau mult mai scumpe - angiografia folosind tomografia computerizată/rezonanţa magnetică.

Ecografia vasculară nu necesită o pregătire specială decât în cazul în care este indicată examinarea vaselor din abdomen (aorta abdominală, arterele renale, vasele iliace).

Înaintea acestor tipuri de examinări medicul va indica un anumit regim alimentar şi eventual anumite medicamente în zilele premergătoare efectuării ecografiei. De asemenea va trebui să nu mâncaţi cu cel puţin 6 ore anterior examinării. Este important să respectaţi aceste indicaţii pentru o vizualizare cât mai bună a vaselor de sânge intraabdominale, care sunt de obicei mai dificil de examinat decât vasele periferice.

După efectuarea ecografiei vasculare veţi primi un rezultat scris care va include, în funcţie de teritoriul vascular examinat, descrierea modificărilor patologice întâlnite, parametri legaţi de fluxul sangvin (viteze de curgere, indici de rezistenţă) şi concluziile formulate de medicul care a efectuat această investigaţie. Medicul care v-a recomandat această investigaţie va interpreta datele rezultate în context clinic, va stabili necesitatea altor investigaţii suplimentare şi va alege tratamentul adecvat.

Prețuri

Investigație Dr. Monica ROȘCA/ Dr. Andreea CĂLIN
Ultrasonografie Doppler artere carotide 300 lei
Ultrasonografie Doppler artere membre inferioare bilateral 400 lei
Ultrasonografie Doppler artere membre inferioare unilateral 250 lei
Ultrasonografie Doppler vene membre inferioare bilateral 400 lei
Ultrasonografie Doppler vene membre inferioare unilateral 250 lei
Ultrasonografie Doppler artere membre superioare bilateral 350 lei
Ultrasonografie Doppler artere membre superioare unilateral 250 lei
Ultrasonografie Doppler vene membre superioare bilateral 350 lei
Ultrasonografie Doppler vene membre superioare unilateral 250 lei
Ultrasonografie Doppler artere + vene membre inferioare bilateral 550 lei
Ultrasonografie Doppler artere + vene membre inferioare unilateral 350 lei
Ultrasonografie Doppler artere + vene membre superioare bilateral 450 lei
Ultrasonografie Doppler artere + vene membre superioare 450 lei
Ultrasonografie Doppler aorta abdominala 300 lei
Ultrasonografie Doppler artere renale 350 lei
Înregistrarea digitală a ecografiei (DVD/CD) 30 lei

Programează-te pentru o consultație

Click aici

Abonează-te la "Pentru sanatate."

Click aici

Ghid pentru o inimă sănătoasă

Click aici

Programează-te pentru o consultație

Cererea ta a fost trimisa.
Eroare!

Va vom contacta in cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile programarii dumneavoastra.

Abonează-te la "Pentru sanatate."

Cererea ta a fost trimisa.
Eroare!