Informatii

0711901171 (programari consultatii decontate de Casa de Asigurari); 0728 306 898 (programari consultatii cu plata)

Programari telefonice

Programari consultatii decontate de Casa de Asigurari de luni pana vineri intre orele 09:00-13:00; programari consultatii cu plata de luni pana vineri intre orele 14:00-20:00
Programari online non-stop

Contactați-ne prin e-mail

medvision.ro@gmail.com

Despre Medvision

Tratamentul adecvat este un drum al cărui prim pas este diagnosticul corect. Medvision vă oferă exact acest lucru. Cu medici de prestigiu internațional și cele mai moderne mijloace de investigație, realizăm evaluări complexe ale structurii și funcției cardiace pentru a asigura pacienții noștri că vor lua deciziile cele mai bune în privința tratamentului pe care îl vor urma.

Ce spun pacienții noștri:

 1. Domnul doctor Bogdan Alexandru Popescu este un profesionist de exceptie, care a patruns nu numai in inima dar si in sufletul meu. (...)

  Radu Constantinescu
  Prof.

 2. Vă mulţumesc domnule doctor Cosmin Călin că mi-aţi ajutat bunicul tratându-i, din inimă, problemele cardiace de care suferea. Bunul meu m-a (...)

  Violeta Marinescu

 3. Medvision a fost, pentru mine, un pol de profesionalism. Am ajuns aici datorita unor tulburari de ritm cardiac, iar dr. Bogdan Popescu mi-a (...)

  Alexandru Israil

 4. Într-o dimineață am avut surpriza să mi se spună la un control medical de rutină, că am o problemă serioasă la inimă, problemă ce-mi ameninț (...)

  Săndel Grosu

Vezi și altele
servicii

Ecocardiografia transtoracică

Ecocardiografia este metoda care cu ajutorul ultrasunetelor permite vizualizarea şi evaluarea structurii şi funcţiei inimii. Cu ajutorul acestei tehnici, medicul vede inima cum bate şi pompează sânge, putând identifica eventuale anomalii în structura şi funcţia muşchiului cardiac sau a valvelor inimii. Este un test nedureroas, sigur care poate fi repetat ori de câte ori este nevoie pentru urmărirea în timp a evoluţiei bolii. Prin ecocardiografie standard se înţelege un examen care cuprinde următoarele modalităţi de examinare: Mod-M, bidimensional, Doppler spectral şi Doppler color. Cu ajutorul primelor două modalităţi se evaluează morfologia şi mărimea diferitelor structuri cardiace şi a vaselor de sânge, iar prin examinare Doppler se explorează direcţia curgerii sângelui şi se măsoară viteza cu care curge sângele prin vasele mari şi prin camerele inimii, traversând valvele inimii.

Medicul poate recomanda efectuarea unei ecocardiografii dacă suspectează anomalii ale valvelor cardiace sau ale muşchiului cardiac. Cele mai frecevente situaţii în care medicul indică efectuarea ecocardiografiei sunt:

 • prezenţa unui suflu cardiac patologic identificat la examinarea clinică
 • lipsă de aer la efort (dispnee)
 • modificări pe electrocardiogramă
 • suspiciuni de anomalii cardiace congenitale
 • hipertensiune arterială necontrolată
 • boli cardiace cu transmitere genetică în familie

Vi se va cere să vă întindeţi pe un pat. Medicul sau o asistentă vă va aplica pe torace 3 electrozi (mici plasturi autoadezivi). Electrozii vor fi conectaţi prin intermediul a 3 fire la ecocardiograf pentru a înregistra activitatea electrică a inimii dumneavoastră (electrocardiograma). Medicul care va efectua examenul ecocardiografic vă va cere să vă rotiţi pe partea stângă, cu mâna stângă sub cap. Medicul va aplica o mică sonda pe toracele dumneavoastră în diverse puncte, inclusiv la nivelul stomacului şi gâtului, ceea ce va permite vizualizarea inimii din diverse unghiuri. Capătul sondei va fi acoperit de o cantitate mică de gel rece (compus din apă şi sare, fără grăsimi), care nu este nociv pentru piele şi care va fi înlăturat la sfârşitul examenului cu un simplu şerveţel de hârtie. Acest gel împiedică aerul să se interpună între sondă şi torace ameliorând semnificativ calitatea imaginilor. In funcţie de caz, puteţi sau nu să auziţi sunete ce ies din ecocardiograf în timpul examenului. In timpul examenului s-ar putea să vi se ceară să vă schimbaţi poziţia, să vă ţineţi respiraţia sau să daţi afară tot aerul din plămâni pentru câteva secunde. In unele cazuri, în funcţie de conformaţia toracelui pacienţilor, aceste manevre sunt utile pentru ameliorarea calităţii imaginilor. Un examen ecocardiografic complet durează în medie 30 de minute. Uneori se poate prelungi chiar până la 60 de minute, în funcţie de complexitatea patologiei de examinat. Dupa terminarea examenului veţi fi rugat să asteptaţi, în timp ce medicul va pregăti rezultatul examinării. La sfârşit veţi primi rezultatul scris al examinării ecocardiografice.

Ecocardiografia este un examen neinvaziv care utilizează ultrasunetele (sunete cu frecvenţă mai mare de 20.000 Hz, atât de înaltă încât nu pot fi auzite de urechea umană) pentru a vizualiza pe un monitor inima şi porţiunea iniţială a marilor vase de sânge care vin şi pleacă de la inimă şi pentru a evalua mărimea, structura şi funcţia acestora. Ultrasunetele sunt generate de o mică sondă, care se aşează pe pieptul pacientului. Spre deosebire de razele X sau de radionuclizi, ultrasunetele sunt inofensive pentru oameni şi din acest motiv nu sunt necesare mijloace de protecţie nici pentru pacient, nici pentru ecografist. Nu există nici un risc asociat cu ecocardiografia transtoracică. Aceasta poate fi efectuată în siguranţă pacientilor adulţi, copiilor, nou-născuţilor sau femeilor însărcinate. De asemenea, numărul examenelor ecocardiografice care poate fi efectuat de către un pacient este nelimitat.

Nu este necesară o pregătire specială înainte de ecografia standard transtoracică. Vă puteţi îmbrăca după cum doriţi, însă trebuie să ştiţi că pentru efectuarea examenului este necesară descoperirea completă a toracelui (prin urmare pentru femei se recomandă evitarea rochiilor). Puteţi mânca şi bea normal, ca într-o zi obişnuită. Dacă urmaţi un tratament puteţi lua toate medicamentele conform programului obişnuit. Luaţi cu dumneavoastră toate documentele medicale vechi. În cazul în care se va efectua examinare cu contrast atunci va fi nevoie să vi se monteze o branulă.

Informaţiile obţinute în urma ecocardiografiei, extrem de utile in stabilirea diagnosticului si a conduitei terapeutice, se referă la:

 • Dimensiunile inimii. Anomaliile de funcţie a valvelor cardiace (închidere sau deschidere incompletă) vor determina modificări ale dimensiunilor cavităţilor inimii (dilatare de cavităţi sau îngroşare de pereţi). Hipertensiunea severă poate de asemenea determina creşteri ale grosimii pereţilor ventriculari.
 • Forţa de contracţie a inimii. Ecocardiografia oferă informaţii importante despre forţa de contracţie a inimii (exprimată ca fracţie de ejecţie – cantitatea de sânge pompată de ventricul în aortă cu fiecare bătaie a inimii, raportată la volumul total ventricular). În mod normal fracţia de ejecţie a ventriculului stâng este de 55-65%.
 • Anomalii de contracţie a muschiului cardiac. În timpul ecocardiografiei medicul evaluează modul în care se contractă fiecare perete ventricular. Identificarea unor zone cu contractilitate redusă poate indica afectarea arterelor coronare şi va ghida planul de investigaţii şi tratamentul ulterior.
 • Anomalii ale valvelor cardiace. Modificări structurale ale valvelor cardiace (îngroşări, calcificări, rupturi, infecţii) si funcţionale (deschidere şi închidere incompletă) pot fi identificate cu ajutorul ecocardiografiei. Severitatea afectării valvulare poate fi gradată ecocardiografic iar evoluţia urmărită prin examene seriate.
 • Defecte congenitale cardiace. Multe boli cardiace congenitale (defecte din naştere constând în comunicari anormale între cavităţi, conexiuni anormale ale vaselor cu inima, anomalii ale valvelor, etc) pot fi detectate cu ajutorul ecocardiografiei.

Prețuri

Investigație Prof. Dr. Bogdan A. POPESCU Dr. Monica ROȘCA / Dr. Andreea CĂLIN / Dr. Cosmin CĂLIN / Conf. Dr. Andreea POPESCU Dr. Marian Simion
Ecocardiografie transtoracică generală 500 lei 350 lei 200 lei
Ecocardiografie transtoracică specială* 550 lei 400 lei 200 lei
Ecocardiografie de contrast cu ser fiziologic barbotat 550 lei 400 lei -
Ecocardiografie de contrast transpulmonar cu SonoVue 800 lei 700 lei -
Ecocardiografie transesofagiană** 800 lei 500 lei -
Înregistrarea digitală a ecografiei (DVD/CD) 50 lei 50 lei 50 lei

*) Exemple de ecocardiografii speciale: valvulopatii complexe, proteze valvulare, malformații congenitale, “a doua opinie”, ecografie decizională

**) Include complementar ecocardiografie transtoracică

Programează-te pentru o consultație

Click aici

Abonează-te la "Pentru sanatate."

Click aici

Ghid pentru o inimă sănătoasă

Click aici

Programează-te pentru o consultație

Cererea ta a fost trimisa.
Eroare!

Va vom contacta in cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile programarii dumneavoastra.

Abonează-te la "Pentru sanatate."

Cererea ta a fost trimisa.
Eroare!