Informatii

0711901171 (programari consultatii decontate de Casa de Asigurari); 0728 306 898 (programari consultatii cu plata)

Programari telefonice

Programari consultatii decontate de Casa de Asigurari de luni pana vineri intre orele 09:00-13:00; programari consultatii cu plata de luni pana vineri intre orele 14:00-20:00
Programari online non-stop

Contactați-ne prin e-mail

medvision.ro@gmail.com

Despre Medvision

Tratamentul adecvat este un drum al cărui prim pas este diagnosticul corect. Medvision vă oferă exact acest lucru. Cu medici de prestigiu internațional și cele mai moderne mijloace de investigație, realizăm evaluări complexe ale structurii și funcției cardiace pentru a asigura pacienții noștri că vor lua deciziile cele mai bune în privința tratamentului pe care îl vor urma.

Ce spun pacienții noștri:

  1. Vă mulţumesc domnule doctor Cosmin Călin că mi-aţi ajutat bunicul tratându-i, din inimă, problemele cardiace de care suferea. Bunul meu m-a (...)

    Violeta Marinescu

  2. Domnul doctor Bogdan Alexandru Popescu este un profesionist de exceptie, care a patruns nu numai in inima dar si in sufletul meu. (...)

    Radu Constantinescu
    Prof.

  3. Medvision a fost, pentru mine, un pol de profesionalism. Am ajuns aici datorita unor tulburari de ritm cardiac, iar dr. Bogdan Popescu mi-a (...)

    Alexandru Israil

  4. Într-o dimineață am avut surpriza să mi se spună la un control medical de rutină, că am o problemă serioasă la inimă, problemă ce-mi ameninț (...)

    Săndel Grosu

Vezi și altele
servicii

Ecocardiografia transesofagiană

Ecocardiografia transesofagiană este o explorare imagistica avansata foarte importanta in anumite situatii clinice. Ea este necesară atunci când ecocardiografia transtoracică (standard) nu reuşeşte să vizualizeze structurile inimii în mod adecvat pentru a stabili un diagnostic. Ecocardiografia transesofagiană este un examen care utilizează o mică sondă aflată la capătul unui tub flexibil, sondă care se introduce în esofag pentru a vizualiza structurile cardiace dinspre posterior. Astfel, inima este privită transesofagian mult mai de aproape. În plus, pe lângă vizualizarea structurilor neaccesibile ecocardiografiei standard, ecografia transesofagiană utilizând sonde care emit ultasunete cu o frecvenţă mai înaltă permite obţinerea unor imagini de calitate superioară.

Medicul foloseşte ecocardiografia transesofagiană pentru:

  • Evaluarea dimensiunilor şi morfologiei aortei

  • Evaluarea prezenţei trombilor în atriul stâng în caz de tulburare a ritmului inimii (de exemplu în caz de fibrilaţie atrială)

  • Evaluarea prezentei, severitatii si mecanismului unor boli ale valvelor inimii

  • Evaluarea protezelor valvulare

  • Evaluarea unor cardiopatii congenitale in vederea decizie terapeutice (ex: defect septal atrial pentru inchidere interventionala cu dispozitiv)

  • Clarificarea unor probleme diagnostice ce nu au putut fi rezolvate utilizând ecografia transtoracică

Ecocardiografia transesofagiană este un examen care utilizează o mică sondă aflată la capătul unui tub flexibil, sondă care se introduce în esofag pentru a vizualiza structurile cardiace dinspre posterior. Esofagul este un organ tubular care face legătura între cavitatea bucală şi stomac şi care trece imediat posterior de inimă, fără interpunerea plămânului sau a altor structuri între el şi inimă. Astfel, inima este privită transesofagian mult mai de aproape şi dintr-o zonă opusă celei din care este examinată în ecocardiografia standard (transtoracic).

Sonda este introdusă în esofag prin cavitatea bucală de către medicul care o împinge uşor în timp ce pacientul înghite. Examenul poate produce o uşoară neplăcere (senzaţie de vărsătură), senzaţie care durează doar câteva secunde, fiind prezentă când sonda atinge partea din spate a faringelui şi dispărând după ce sonda a fost înghiţită şi se află în esofag.

Disconfortul produs de examenul ecocardiografic transesofagian este similar cu cel determinat de o gastroscopie.

Complicaţiile examenului sunt foarte rare. Oricum, anunţati imediat medicul curant dacă după examen au apărut oricare din următoarele simptome:

  • Durere neobişnuită sau dificultate la înghiţire

  • Durere abdominală sau toracică

  • Vărsătură de culoare neagră sau ca un zaţ de cafea

  • Vărsătură cu sânge

Cum trebuie să vă pregătiţi pentru un examen ecocardiografic transesofagian? Vă puteţi îmbrăca după cum doriţi, însă trebuie să ştiţi că pentru efectuarea examenului este necesară descoperirea completă a toracelui (prin urmare pentru femei se recomandă evitarea rochiilor). Este necesar repaus alimentar (fără mâncare sau băutură) de cel puţin 6 ore înainte de examinare pentru a evita vărsăturile în timpul introducerii sondei. Dacă urmaţi un tratament puteţi lua toate medicamentele conform programului obişnuit, utilizând o cantitate mică de apă. Luaţi cu dumneavoastră toate documentele medicale vechi. Medicul care efectuează examenul trebuie informat în mod special în caz de:

  • Boli ale esofagului (diverticuli, neoplasm, intervenţii chirurgicale în antecedente, disfagie, hernie hiatală, etc)

  • Boli cronice de ficat (ciroza, etc)

  • Hepatită în antecedente

  • Alergie la medicamente

  • Glaucom

  • Boli pulmonare

  • Probleme gastrice

Dacă purtaţi ochelari sau proteză dentară, va trebui să le scoateţi pe timpul desfăşurării examenului Dacă aveţi diabet, trebuie să întrebaţi medicul curant care va fi doza de insulină în acea zi, având în vedere repausul alimentar necesar. În cazul în care va fi necesară administrarea de medicamente anxiolitice nu veţi putea conduce după terminarea examenului, deci este recomandat să veniţi însoţit de cineva care să poată conduce autovehiculul în locul dumneavoastră.

Veti primi rezultatul examinarii pe loc. La Medvision, ecocardiografia transesofagiana este intotdeauna precedata de o ecografie transtoracica standard completa. Acest lucru permite confirmarea indicatiei testului, evaluarea completa si complementara a diferitelor structuri cardiace si scurtarea duratei examinarii transesofagiene si deci a disconfortului.

În general, în câteva minute după terminarea examenului nu veţi mai avea nici un fel de disconfort. Dacă vi s-au administrat sedative trebuie să aşteptaţi cel puţin 30 de minute înainte de a părăsi Clinica şi nu veţi putea conduce pentru cel puţin încă 4 ore. Ar fi bine daca ati putea veni insotit la acest examen.

În funcţie de anestezicul local utilizat gâtul poate fi un pic iritat sau insensibil. Prin urmare, pentru a evita aspirarea de alimente este recomandat repausul alimentar încă 2 sau ore după procedură. Apoi începeţi prin a bea apă rece. Dacă nu o simţiţi rece aşteptaţi încă 30 de minute şi apoi încercaţi din nou. Dacă o simţiţi rece puteţi începe să mâncaţi şi să beţi normal.

Prețuri

Medic Ecocardiografia transesofagiană *
Prof. Dr. Bogdan A. POPESCU 800 lei
Dr. Monica ROȘCA 500 lei
Conf. Dr. Andreea Catarina Popescu 500 lei

*) Momentan nu se efectuează ecocardiografii transesofagiene

Programează-te pentru o consultație

Click aici

Abonează-te la "Pentru sanatate."

Click aici

Ghid pentru o inimă sănătoasă

Click aici

Programează-te pentru o consultație

Cererea ta a fost trimisa.
Eroare!

Va vom contacta in cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile programarii dumneavoastra.

Abonează-te la "Pentru sanatate."

Cererea ta a fost trimisa.
Eroare!