Informatii

0711901171 (programari consultatii decontate de Casa de Asigurari); 0728 306 898 (programari consultatii cu plata)

Programari telefonice

Programari consultatii decontate de Casa de Asigurari de luni pana vineri intre orele 09:00-13:00; programari consultatii cu plata de luni pana vineri intre orele 14:00-20:00
Programari online non-stop

Contactați-ne prin e-mail

medvision.ro@gmail.com

Despre Medvision

Tratamentul adecvat este un drum al cărui prim pas este diagnosticul corect. Medvision vă oferă exact acest lucru. Cu medici de prestigiu internațional și cele mai moderne mijloace de investigație, realizăm evaluări complexe ale structurii și funcției cardiace pentru a asigura pacienții noștri că vor lua deciziile cele mai bune în privința tratamentului pe care îl vor urma.

Ce spun pacienții noștri:

  1. Vă mulţumesc domnule doctor Cosmin Călin că mi-aţi ajutat bunicul tratându-i, din inimă, problemele cardiace de care suferea. Bunul meu m-a (...)

    Violeta Marinescu

  2. Domnul doctor Bogdan Alexandru Popescu este un profesionist de exceptie, care a patruns nu numai in inima dar si in sufletul meu. (...)

    Radu Constantinescu
    Prof.

  3. Într-o dimineață am avut surpriza să mi se spună la un control medical de rutină, că am o problemă serioasă la inimă, problemă ce-mi ameninț (...)

    Săndel Grosu

  4. Medvision a fost, pentru mine, un pol de profesionalism. Am ajuns aici datorita unor tulburari de ritm cardiac, iar dr. Bogdan Popescu mi-a (...)

    Alexandru Israil

Vezi și altele
servicii

Consultaţia cardiologică

Consultaţia cardiologică reprezintă etapa iniţială esenţială în evaluarea unui pacient care este suspectat de boala cardiovasaculară sau are deja o patologie cunoscută în acest sens. Consultaţia cardiologică include discuţia cu medicul despre simptome, factori de risc cardiovascular, antecedente patologice personale sau familiale, apoi examinarea clinică, efectuarea şi interpretarea electrocardiogramei. Consultaţia cardiologică are un rol foarte important, neputând fi substituită de niciun test, dar având menirea de a determina care anume investigaţii ulterioare sunt necesare fiecărui pacient

Indicaţii

Consultaţia cardiologică este indicată dacă aveţi:

Simptome sau semne cardiologice:

  • durere în piept la efort
  • lipsa de aer la efort (dispnee)
  • picioare umflate, dureri musculare (în gambe sau coapse) la mers
  • bătai rapide ale inimii, regulate sau neregulate (palpitaţii)
  • pierderi ale stării de constienţă (sincope)

Factori de risc cardiovascular. Dacă sunteţi fumător, supraponderal, sedentar, aveţi diabet zaharat sau niveluri crescute ale colesterolului în sânge, rude cu boli de inimă sau accident vascular cerebral la vârsta tânără (<55 ani), este recomandată efectuarea unei consultaţii cardiologice. Descoperirea precoce a semnelor de ateroscleroza şi introducerea rapidă a măsurilor de prevenţie cardiovasculară vor reduce semnificativ riscul de boli severe cardiace sau cerebro-vasculare.

Hipertensiune arterială. Deşi hipertensiunea arterială este cel mai adesea asimptomatică (nu aveţi simptome chiar dacă valorile tensiunii sunt crescute), netratată corespunzator poate avea consecinţe extrem de grave, uneori ireversibile. Un consult cardiologic este de asemenea recomandat.

Boli cardiovasculare cunoscute. Majoritatea bolilor cardiovasculare (ale arterelor coronare, valvelor cardiace sau muşchiului cardiac) necesită urmărire cardiologică periodică (anuală dacă starea clinică este stabilă sau mai frecventă, când se modifică ceva în simptomatologia pacientului sau este necesară urmărirea periodică a unor parametri obiectivi).

În ce constă testul

Electrocardiograma. Odată ajunşi la cabinet, asistenţa vă va efectua o electrocardiogramă. Aceasta este obligatorie pentru orice consult cardiologic. Veţi fi rugaţi să vă descoperiţi toracele şi să vă asezaţi întins pe un pat. Vi se vor amplasa pe torace şi la nivelul antebraţelor şi gleznelor electrozi care, conectaţi prin fire la electrocardiograf, vor înregistra activitatea electrică a inimii (semnalele electrice care determină bătăile inimii).

Măsurarea tensiunii arteriale. Vi se va monta o manşetă la nivelul braţului, care se va umfla (până când zgomotele arteriale nu se vor mai auzi la auscultaţia cu stetoscopul) şi apoi dezumfla uşor pentru măsurarea tensiunii arteriale sistolice şi diastolice. În anumite situaţii tensiunea arterială se va măsura iniţial în poziţie culcat şi apoi după ridicarea în picioare.

Anamneza. Medicul va studia istoricul medical (documente medicale vechi). Va avea o discuţie amănunţită cu dumneavoastră despre simptome, factori de risc cardiovascular, antecedente patologice personale sau familiale, tratamentul pe care îl urmaţi. Va interpreta electrocardiograma şi va evalua valoarea tensiunii arteriale.

Examenul obiectiv. Medicul va palpa regiunea precordială, toracele posterior, abdomenul, pulsul arterial periferic. Cu stetoscopul va asculta cordul, toracele posterior, carotidele şi arterele femurale. Va examina membrele inferioare.

Riscuri

Electrocardiograma care se efectuează în timpul consultului nu are niciun fel de reacţii adverse. Nu presupune iradiere, nici reacţii chimice sau biologice nocive.

Pregătire

Atunci când veniţi la un consult cardiologic va trebui să aduceţi cu dumneavoastră toate documentele medicale pe care le aveţi (electrocardiograme vechi, bilete de ieşire din spital, consulturi prealabile, analize recente). Este indicat să vă notaţi medicamentele pe care le luaţi (nume, doză). Nu întrerupeţi medicaţia în ziua în care veniţi la medic decât dacă vi s-a cerut acest lucru în mod special. Este bine să fiţi văzut de către medic sub tratamentul pe care îl luaţi în mod obişnuit.

Rezultate

În funcţie de anamneză, examen obiectiv, electrocardiogramă şi valorile tensiunii arteriale medicul ar putea să recomande noi teste pentru stabilirea diagnosticului sau evaluarea riscului de evenimente cardiovasculare majore.

Vi se va recomanda un tratement igieno-dietetic însoţit sau nu de unul medicamentos. Regimul igieno-dietetic se va referi la tipul de dietă pe care va trebui să o urmaţi şi tipul de efort fizic pe care aveţi voie sau este indicat să îl faceţi. Vi se va explica ce medicamente trebuie să luaţi, dacă există precauţii speciale de urmat, analize periodice de urmărit.

Vi se va comunica dacă şi când este necesar un control clinic sau prin alte teste specifice.

Prețuri

Investigație Prof. Dr. Bogdan A. POPESCU Dr. Monica ROȘCA / Dr. Andreea CĂLIN / Dr. Cosmin CĂLIN / Conf. Dr. Andreea POPESCU Dr. Marian SIMION
Consultație cardiologie (ECG inclus) 550 lei 350 lei 300 lei
Consultație cardiologie de control (in primele 30 zile după cea inițială) 250 lei 250 lei 150 lei
Consult cardiologic + ECG + ecocardiografie transtoracică generală 850 lei 600 lei 400 lei
Consult cardiologic + ECG + ecocardiografie transtoracică specială 900 lei 650 lei 400 lei
Consult cardiologic + ECG + test de efort 750 lei 600 lei 400 lei
Consult cardiologic + ECG + ecocardiografie transtoracica + test ECG de efort 1000 lei 800 lei 550 lei
Consult cardiologic + ECG + ecocardiografie transtoracica + Holter ECG 1000 lei 800 lei 550 lei
Consult cardiologic + ECG + ecocardiografie transtoracica + Holter TA 900 lei 750 lei 400 lei
ECG cu interpretare 100 lei 100 lei 50 lei
Discutie cardiologica 400 lei 400 lei

Programează-te pentru o consultație

Click aici

Abonează-te la "Pentru sanatate."

Click aici

Ghid pentru o inimă sănătoasă

Click aici

Programează-te pentru o consultație

Cererea ta a fost trimisa.
Eroare!

Va vom contacta in cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile programarii dumneavoastra.

Abonează-te la "Pentru sanatate."

Cererea ta a fost trimisa.
Eroare!